Posted: 2009-01-26, 20:00 TOM TOM za granicami kraju
Witam!!!
Nie wiem czy to normalny objaw, ale będąc na Fuerteventurze ( Wyspy Kanaryjskie)
chciałem uruchomić TOM TOMA. On jednak nie zadziałał. Co Wy na to?
Też miałem taki przypadek, sytuacja miała miejsce w obszarze między Skawiną, Wieliczką i Niepołomicami.
Moja nawigacja nagle przestała działać. Myślałem, że znalazłem się w jakiejś polskiej odmianie Trójkąta Bermudzkiego. Okazało się jednak, że to bateria zdechła.
Aha, miałem wtedy Beckera, więc może to być spowodowane zupełnie czym innym.
Jaki to model tomtom-a?
Jesli nowy XL - wcisnij przycisk zasilania na ok.15-20 sek - wyczyscisz w ten sposob jego cache - i uruchomi sie ponownie zdrowy.
Jesli to x10,x20,x30 - wcisnij reset na 15-20 sek - to samo co wyzej...
Jesli One v1,v2 - wyjmij i wloz spowrotem karte pamieci - jesli nie pomoze -15 sek resetu.
Jesli one v3 - reset na 20 sek
Jesli One v4 - przycisk zasilania na ok 15-20 sek
Przyczyny moga być dwie:
- zmiana strefy czasowej- jesli przekroczyles strefy czasowe z wylaczonym urzadzeniem , moze zglupiec -zazwyczaj reset pomaga.
- urzadzenie bylo dlugo w stanie czuwania - rozladowala sie bateria glowna - rozwiazaniem jest ladowanie przez ok. 5 min i reset.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum